Akülü zemin temizlik makinesi ile elektrikli zemin yıkama makinesi farkı
Akülü zemin temizleme makinesi almadan evvel aşağıdaki talimatları mutlaka okuyun.
* Jel aküler bitimine yaklaşık % 20 şarj kalınca şarja takılmalı ve en az 8 saat en çok ise 14 saat şarjda kalmalıdır.
* Şarj tam dolmadan veya akü % 20 şarj seviyesine gelmeden şarja takılmamalı ve şarjdan alınmamalıdır.
* jel akünün amperine bağlı olarak yaklaşık 300 kez deşarj yapılabilir. Yani temizlik makinenizi yaklaşık 300 kez şarj edebilirsiniz. Daha sonra performansı hissedilir derecede düşecektir.
* Jel aküler genelde diğer akülere göre yüksek fiyatlıdır. Normal boyutlarda temizlik makineleri için iki adet 60 Ah kapasiteli akü kullanılır ve akü maliyeti ise yaklaşık 2.000 TL’ dir.
* Temizlik makinenizde kullandığınız aküleri yanlış kullanım koşullarını tespit edemeyeceğimizden dolayı arızalanması durumunda garanti kapsamında değişim veya tamirat yapamıyoruz.
Temizlik makinesinde jel akü yerine normal akü kullanabilir miyim?
Zemin temizleme makinasında normal sulu akü kullanamazsınız çünkü:
– Jel akü cinsi bakımsızdır. Bu nedenle jel akülere saf su ilave edilemez. Normal akü bakımlıdır. Sürekli su seviyesini gözlemlemeniz gerekir.
– Normal sulu aküler kapalı mekanlarda sağlığa zararlı gaz ürettikleri için akülü temizlik makinesi bilhassa gıda üretim yerlerinde ve insanların yoğun yaşadığı ortamlarda kullanıma uygun değildir.
– jel akü, sulu akülerden daha güçlü aküler olduğu için normal sulu akülerden daha uzun ömürlüdür. Sulu akü kullanımında birçok zaman temizlik makinenizden beklediğiniz performansı alamazsınız.
– Normal akü kullanılabilir kapasitesi en fazla %50 civarındayken, jel aküde bu değer %80 civarında olur. Yani 100 Ah’lik normal sulu aküden 50 Ah kullanılabilirken, 100 Ah’lik jel akünün çok kolay 80 Ah’lik kısımı kullanılır.
– Sulu akünün şarj ömrü yaklaşık 70 iken jel akünün şarj ömrü yaklaşık 300 dir, yani akünüzü yaklaşık 300 kere deşarj ve şarj edebilirsiniz.
Akülü zemin yıkama makinesi değerlendirmemizde sonuç olarak;
– Bu tip akülü zemin temizleme makineleri genelde temizlik personelleri tarafından kullanılır.
– Personel akülerin doluluk oranını tam gözetlemeden şarjdan makineyi çıkartır veya şarja takarsa akü performansı düşer.
– Yukarıda anlatıldığı gibi Temizlik makinenizi yaklaşık 300 kez şarja takmanız gerekiyor artık bu 300 kez şarja takma işini 6 ayda mı yaparsınız 2 yılda mı yaparsınız kullanım şeklinize kalmış.
– Genelde temizlik personeli bu süreye dikkat etmez ve gün içinde birkaç kez bile makineyi şarja takıp çıkartabilir.
– Bu bilgiler dikkate alınırsa akülü bir temizlik makinesi alacaksanız en iyi ihtimalde yılda 2,000 TL civarı bir ek jel akü maliyetini göğüslemeniz gerekecektir.
– Ve akülü Makinelerin fırça motoru, vakum emiş motoru ve elektrik kumanda elemanları 24 volt olduğu için tamiri zordur, her yerde rahat bulunmaz ve yeni fiyatı da 220 volt elektriğe göre yaklaşık 3 kat daha yüksektir.
– Akülerin tanesi 30 kg 2 tanesi 60 kg civarındadır. Makine 70 kg civarı olduğunu ve su kapasitesinin 50 kg olduğunu düşünürsek 60kg+70kg+50kg = 180 Kg lık çok ağır bir makine olacaktır. Şayet kullanılan yer düzayak değil ve asansör imkanınız yok ise asla tercih etmemeniz gereken bir makinedir.
– Akülü zemin temizleme makinesi almadan evvel yukarıda yazılan kullanım şartlarını tekrar gözden geçirmenizde fayda var. Akülü zemin temizlik makinesi elbette kullanım kolaylığı ve pratikliği konusunda size konfor sağlayacaktır fakat gülü seven dikenine katlansın diye de bir atasözümüz var. Buda yabana atılmamalıdır.
Yasal Uyarı
Bu web sitesi içeriğindeki yayıncı hakları korunmuştur. Bu web sitesinde yer almakta olan görüntülerin, grafiklerin, görsellerin, ses dosyalarının, metinlerin ve animasyonların yalnızca ekran üzerinde izlenmesi dışında saklanmasına, kopyalanmasına, değiştirilmesine ve çoğaltılmasına izin verilmemektedir.