Basınçlı Oto Yıkama Makinelerinde Kışın Pompanın Donmasını Önlemek İçin;
Oto yıkama makineleri endüstriyel temizlikte çok kullanışlı ve pratik bir çözüm olduğu için sektörde neredeyse en çok faydalanılan temizlik makinelerinden olmuştur.
Fakat tüm temizlik makineleri gibi bu basınçlı yıkama makinaları da uygun kullanım koşulları sağlanmazsa veya ehil kişiler tarafından kullanılmazsa zaman içerisinde bozulmaları kaçınılmaz olacaktır.
Bu yazımızda siz değerli ziyaretçilerimize Yüksek Basınçlı Suyla Yıkama Makinelerini kış aylarında dona karşı nasıl korumanız gerektiği hakkında bilgi vermeye çalıştık.
Aslında bu konuyu en iyi ve anlaşılır şekilde özetlemek gerekirse size küçük bir örnekle açıklayabiliriz.
Kış aylarında dış mekana bir şişe dolu maden suyu şişesi koyduğumuzu düşünelim. bu şişe soğuktan etkilenerek içindeki su donar ve genleşir. Hatta çoğu zaman şişeyi patlattığı görülmüştür.
İşte basınç pompanızın içinde kalan su da tıpkı maden suyu şişesinde olduğu gibi donar ve genleşir pompa içinde ne varsa tamamına zarar verir.
TETİKTEN KUMANDALI YIKAMA MAKİNELERİ İÇİN POMPANIZIN KIŞ BAKIMI
* Yıkama makinasını kuru ve dondan korunmuş bir odaya bırakınız veya aşağıda anlatıldığı şekilde dona karşı koruyunuz.
* Yıkama makinasının sadece basınç pompasını izocam ile sarın. Fakat bu önerimizin yaz aylarında ve don olmayan günlerde yarardan çok zarar getireceğini de unutmayın.
* Yıkama makinesinden su giriş hortumunu çıkartınız.
* Oto yıkama makinasındaki püskürtme tabancasını çıkartınız.
* Yıkama Makinenizin ana şalterini soğuk su konumuna getiriniz.
* Püskürtme tabancasının tetiğine basınız. (Tabancadan kumandalı modellerde)
* Antifrizi (yakl. 5 lt.) yavaş yavaş su deposuna (makine üzerinde su deposu yoksa herhangi bir su bidonunun için makinenizin su giriş hortumunu sokun makine antifirizi kendisi emiş yapacaktır )
* Su emme işlemi sırasında püskürtme tabancasının tetiğine 2-3 kez basınız. (Tabancadan kumandalı modellerde)
* Yıkama Makinesi, püskürtme tabancasından antifriz çözeltisi aktığında dona karşı korunmuştur.
* Püskürtme tabancasının emniyet kilidini kapatınız. (Tabancadan kumandalı modellerde)
* Yıkama makinesini kapatınız, şalter konumu “OFF”
* Her türlü riski önlemek için cihazın tekrar çalıştırılmasında önce ısıtılmış bir odada geçici olarak bekletilmesi gerekmektedir.
* Bir sonraki çalıştırılma sırasında antifriz çözeltisini tekrar kullanılmak üzere bir kaba akıtınız.
TETİKSİZ KUMANDALI YIKAMA MAKİNELERİ İÇİN POMPANIZIN KIŞ BAKIMI
* Şayet antifiriz imkanınız yok ise kullanmaya başlamadan evvel makine tabanca ucundan su gelmesini bekleyin şayet su gelmiyorsa makinenizi kesinlikle kullanmayın.
* Sıcak bir ortamda yarım saat bekletin ve daha sonra kullanın.
* Kullanma işiniz bitince suyu kapatın ve su kapalıyken makinenizi 30 saniye çalıştırın. Böylece makine içindeki kalan su hepsi dışarıya çıkacak ve donmamış olacaktır.
*Fakat tavsiyemiz antifirizli korumadır. Aksi halde uzun vadede makine susuz çalıştığından makine su keçeleriniz zarar görecektir.
Bu ve buna benzer tüm teknik konularda sizin için hazırladığımız Makine Tamir Atölyemizi ziyaret ediniz. Biz size balık tutmayı öğretiyoruz. Artık temizlik makineleriniz bozulunca Tamirci ve servis arama derdine son vermek istiyoruz. Kendi temizlik makinanızı kendiniz tamir edin diye Şimdi alttaki resme tıklayınız.
Makineler elbette bozulur neticede her şeyin bir ömrü var. Önemli olan bozulan makineyi kısa sürede tekrar çalışır hale getirmek ve bir daha aynı hatadan dolayı bozulmasını önlemek. Biraz daha bilinçli kullanmak.
Yasal Uyarı
Bu web sitesi içeriğindeki yayıncı hakları korunmuştur. Bu web sitesinde yer almakta olan görüntülerin, grafiklerin, görsellerin, ses dosyalarının, metinlerin ve animasyonların yalnızca ekran üzerinde izlenmesi dışında saklanmasına, kopyalanmasına, değiştirilmesine ve çoğaltılmasına izin verilmemektedir.
Verdiyiniz bilgiler için çok teşekkür ederim çok faydalı oldu